Yeni Başlayanlar için 7 SEO Tekniği
Dijital pazarlamanın kanallarından olan arama motoru optimizasyonuna yeni başlayanların kısa sürede sıralamada yükselmesini sağlayacak basit ama etkili teknikleri seotech olarak derledik.
İşte yeni başlayanlar için 7 SEO tekniği:
1) Doğru Bir İçerik Yönetim Sistemi Seçerek Zamandan Tasarruf Edin!

cms
Seotech olarak önerimiz arama motoru optimizasyonu projesine başlamadan önce mutlaka iyi bir içerik yönetim sistemini seçmelisiniz. Yazılımsal süreçlerin çok vakit alması nedeniyle mümkün olduğunca sürekli geliştirilen, popüler içerik yönetim sistemlerini tercih edebilirsiniz. Ücretsiz olan WordPress, kullanım açısından kolay, geliştirme bakımından ise oldukça avantajlıdır. Dolayısıyla SEO projelerinizde güvenle WordPress kullanabilirsiniz. WordPress kurduktan sonra mutlaka wordpress seo ayarları yazımızı incelemeyi unutmayın.
2) Etkileyici ve Özgün İçerikler Üretin

Orjinal İçerik
Hiçbir özgünlüğü olmayan 500 kelimelik bir makaleyi iş olsun diye okur musunuz? Okulunuza ya da toplantınıza sunum hazırlamıyorsanız; yani bir zorunluluğunuz yoksa vereceğiniz sorunun cevabı büyük ihtimalle “hayır” olacaktır. Bu yüzden site içeriklerinin olabildiğince ilgi çekici olması ve ziyaretçilerinizi yormadan içeriklerinizi okutabilmelisiniz.
Unutmayın! Hemen çıkış oranlarını azaltmak ve aynı zamanda sitede geçirilen toplam süreyi arttırmak için ziyaretçilerinizi olabildiğince fazla sitenizde vakit geçirmesini sağlamalısınız.
3) Doğru Meta Description ve Title Kullanarak Hit’lerinizi Arttırın!
“Meta description” ve “title” yeni başlayanların bilmesi gereken önemli SEO teknikleri arasında yer almaktadır. Arama motorlarından maksimum kişiye ulaşmayı istiyorsanız doğru bir başlık ve meta açıklaması seçmek şart. İlgi çekici ve doğru bir başlık ve meta açıklaması ile arama sonuçlarında kısa sürede iyi bir konum elde edebilirsiniz.
4) Hızlı ve Yerel Bir Sunucu Seçerek Arama Sonuçlarında Yükselin!

Hızlı Sunucu
Yeni başlayanların en sık yaptığı yanlışlardan bir tanesi de doğru bir sunucu seçmemektir. Yavaş ve içerisinde zararlı yazılımları barındıran sunucular siteniz ne kadar kaliteli olursa olsun çalışmalarınızı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu yüzden olası kapanma ve yavaşlamaların önüne geçebilmek için iyi bir sunucu seçmeniz şart. Buna ek olarak sunucu yerine SEO hosting hizmeti de alabilirsiniz.
5) Sosyal Medya Çalışmaları

Sosyal Medya
Doğru bir sosyal medya çalışmasıyla kısa sürede ziyaretçi sayınızı yükseltip anahtar kelimelerinizde üst sıralarda yer alabilirsiniz! Unutmayın, bütün SEO projelerinizde aktif olarak sosyal medya kanallarını kullandığınızda hem sosyal medyadan hem de arama motorlarından olumlu geri dönüşler alacaksınız!
6) Seo Analiz Araçları

cognitive seo
SEO analiz araçlarını mutlaka kullanmalısınız. Site dışı ve site içi seo araçlarını kullanarak site kodlarında uzun süre hata aramak yerine hatalarınızı hızlıca tespit edebilirsiniz. Örneğin, ciddi hatalara sebep olan “canonical” etiketinin yanlış kullanımının önüne “on page seo”araçları kullanılarak geçebilirsiniz. Site içine ek olarak site dışı SEO çalışmalarında mutlaka bir backlink sorgulama aracı kullanılmalıdır.
7) Her Okuduğunuza İnanmayın!
Yapacağınız en önemli şey okuduğunuz her SEO makalesine inanmamak olacaktır. Hatta öyle ki bu, yapacaklar listenizin en başında yer almalı. Önceliğiniz seo tekniklerini deneyimlemek ve analizler yapmak olsun. Şimdiden işe yaramayan 10 seo tekniği konusunu okuyarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

İnternette her okuduğunuza inanmayın. – Abraham Lincoln
Sonuç
SEO uzmanı olabilmek birçok konu hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir. Özellikle kurumsal firmalarda SEO uzmanı olarak çalışmayı istiyorsanız firmanın neredeyse bütün departmanlarıyla irtibat halinde olmanız gerektiği için size sorulabilecek soruların tamamına tatmin edici cevaplar verebilmeniz gerekmektedir.
İşinize verilen bu önemli ve kolay 7 maddeyi uygulayarak başlayabilirsiniz!
Recommended Posts

Sizi Takip Etmeyen 10 Özel Arama Motoru
12 Ekim 2016

Başınızı Ağrıtmayacak En iyi 11 Eticaret Yazılımı
23 Ağustos 2016